(Dutch) Ik Weet je Wachtwoord – Boekreview

Ik Weet je Wachtwoord is een boek door Daniël Verlaan over de duistere krochten van het internet. Het is een waarschuwing maar meer nog een bewapening tegen allerlei soorten aanvallen waar we tegenwoordig vatbaar voor zijn.

Het heeft voor mij even geduurd voordat ik het uitgelezen had maar dat had niks met het boek te maken. Ik acht mijzelf niet zo’n lezer en ben liever aan het gamen dan aan het lezen, maar toen ik eenmaal vastberaden was dit boek uit te lezen (ik was op de helft), was ik er met een halve dag doorheen.

Er staan verhalen van daders en slachtoffers in, van Daniël zelf, van de politie en van het nieuws. Ook staan er allemaal handige tips in waarmee je jezelf en je online leven kan beschermen. Zelf ben ik een redelijke computernerd, en dacht ik “joh dit weet ik toch allemaal al” maar ook ik heb hier ontzettend veel uit geleerd. Daarnaast heb ik in één middag 46 wachtwoorden veranderd, zelfs van accounts waarvan ik niet eens meer wist dat ik ze had.

Leave a Reply

Your email address will not be published.